2013. június 10., hétfő

Last Minute Halkidiki

A legfrissebb last minute utazások:

Egyéni utazással






HALKIDIKI          06.15. Anesti 2-3 (TF), 4 fős apt.  19.900 Ft/fő
HALKIDIKI          06.15. Anesti 2-3 (TN), 4 fős apt.  24.900 Ft/fő
HALKIDIKI          06.15. Asteras, Fotini 2-4 apt.      19.900 Ft/fő
HALKIDIKI          06.15. Klio 2-3 apartman              24.900 Ft/fő
HALKIDIKI          06.15. Nikos, Sokratis 2-3 apt.     19.900 Ft/fő
HALKIDIKI          06.15. Vradacia, Ilias 3-4 apt.       19.900 Ft/fő
HALKIDIKI          06.15. Sarti Beach 4 fős apt.        24.900 Ft/fő
HALKIDIKI          06.15. Spanos 2-3 (TF) apt.         24.900 Ft/fő
HALKIDIKI          06.15. Spanos 2-3 (TN) apt.         29.900 Ft/fő

 Észak-Görögország



HALKIDIKI          06.22. Asteras 2-4 apt.               24.900 Ft/fő
HALKIDIKI          06.22. Fotini 2-3 apartman          29.900 Ft/fő
HALKIDIKI          06.22. Klio 2-3 apartman             29.900 Ft/fő
HALKIDIKI          06.22. Nikos, Sokratis 2-3 apt.    24.900 Ft/fő
HALKIDIKI          06.22. Vradacia, Ilias 3-4 apt.      19.900 Ft/fő
HALKIDIKI          06.22. Sarti Beach 4 fős apt.        29.900 Ft/fő
HALKIDIKI          06.22. Spanos 2-3 (TF) apt.        29.900 Ft/fő
HALKIDIKI          06.22. Spanos 2-3 (TN) apt.         34.900 Ft/fő


Észak Görögország legnagyobb idegenforgalmi célpontja a Chalkidiki-félsziget, Thessalonikitől D-K-i irányban található meg. A görögök Posseidon vasvillájának nevezik a területet, mivel három hosszan elnyúló félszigetből áll, amelyek Kassandra, Sithónia és Athos. Lehetőségük nyílik Kalamitsi öbleiben búvárkodni, Porto Carras-ban golfozni, gyönyörködhetnek az Athos több ezer méteres csúcsainál felkelő napban. A gyerekek kedvence a vízipark, ahol egész nap korlátlanul csúszkálhatnak kedvükre. A kirándulni vágyók ellátogathatnak a Makedónok fővárosába, a Meteórákhoz és hajóval a több száz éve elszigetelt Athos szerzetes köztársaságba. A Sithónia félsziget tengerparti városkáiban, mint Sarti, Sykia, Neos Marmaras, Nikiti, Gerakini továbbá a Kassandra félsziget csinos és elegáns városkáiban úgy mint Nea Mondania, Sani Hanioti, pub-ok, kávézók, görög tavernák várják a nyüzsgésre, igazán finom falatokra vágyókat. Európai színvonalú Sani Fesztival ad otthont a számos nemzetközi fellépőnek, melyet nem szabad kihagyni, ha már itt nyaralnak. A Sithónia félszigettől keletre kiemelkedő Athos hegység monumentális vonulata és a kék zászlóval minden évben kitüntetett kristálytiszta vizű, égszínkék tenger, aranylóan csillogó homokfövenyes partjaival a természet tökéletes harmóniája. Tengerpartjai finom homokosak, lassan mélyülnek, ezért kisgyerekkel érkezőknek is szívesen ajánljuk. Az első két földnyelv (Kassandra, Sithónia) legszebb partszakaszain találhatják meg a legkülönbözőbb komfortfokozatú, minőségi szállásainkat.

Sarti
Az üdülővároskát Chalkidiki második „lábán”, a Sithónia félszigeten találhatjuk meg, a Sigitikos öböl keleti partján. Évek óta közkedvelt nyaralóhely, mely megőrizte hagyományos görög halászfalu jellegét. A halászat a mai napig fontos tényezője a falunak, hiszen e nélkül az itt nyaralók nem kóstolhatnák meg az Égei tenger friss és egyben nagyon ízletes tengeri herkentyűit. Az óvárosban nyüzsgő élet folyik késő éjjelig, míg Sarti Beach a nyugodtabb pihenésre vágyók kedvenc üdülőhelye. A két üdülőfalu mára szinte összenőtt, másfél km hosszú tengerparti sétányon esténként kellemes sétával könnyen eljuthatunk egyik pontból a másikba. Tengerpartja finom-homokos, lassan mélyülő, ezért kis gyerekekkel érkezőknek is szívesen ajánljuk. A vízi sportok bérlésére a Sarti Beach szállásai előtti partszakaszon van lehetőség, a szörfözők is nyugodtan hozzák a felszerelésüket, ugyanis ebben az öbölben szinte mindig fúj a szél. Öblének kristálytiszta vízét évek óta az Európa Kék Zászló kitüntetéssel díjazzák.

Gerakini
Évről évre szemmel látható fejlődésnek indultak ezek a tengerparti üdülőfalvak a Kassandra öbölben. Két nagyobb üdülőközpont Nea Moudania és Nikiti 15–25 km-re található, ahova helyi busszal, saját gépkocsival is könnyedén eljuthatunk. A szállások közvetlen környezetében tipikus görög halas tavernák, üzletek, hangulatos kávézók, pubok invitálják az ideérkezőket. Tengerpartja finom-homokos néhol aprókavicsos, lassan mélyülő, ezért kis gyerekekkel érkezőknek is szívesen ajánljuk.

Toroni, Porto Koufos
Mindkét görög üdülőfalut azoknak ajánljuk, akik nyugalomra vágynak és szeretnék érintetlen természetben, közvetlenül a tengerpart mellett eltölteni nyaralásukat. Sithónia félsziget déli csúcsában találhatóak Porto Carras és Sykia közelében. Tengerpartjai kisebb, nagyobb fehér homokos, érintetlen öblökkel tarkítottak, ahol elvonulva élvezhetik a tenger hullámzását. Toroni a déloszi szövetség egyik polisza volt, így találhatunk errefelé ókori romokat. Porto Koufos öblét a görögök stratégiai kikötőnek használták, mostanság yacht, vitorlás és halászhajók csinos kikötője.

Nikiti
Sithonia félsziget egyik legnagyobb üdülőközpontja, melynek történelme visszanyúlik időszámításunk előtti időkre. Elia Beach kb. 10 km-re van Nikititől, mely helyi busz közlekedéssel legfeljebb fél óra alatt megközelíthető. Bőséges olívafa ültetvények, bizánci templomok, festői völgyek, mélykék tengervíz adja változatos tájképét. Ízletes ételekkel, borokkal, a helyiek vendégszeretetével, nyitottságával bűvöli el az idelátogatókat. A nyelvtudás hiánya nem akadály, fontos a nyitottság és a görögök vendégszeretetének élvezete. Tengerpartja finom-homokos, lassan mélyülő, ezért kis gyerekekkel érkezőknek is szívesen ajánljuk. Tengerpartjaikon mindenféle vízi sporteszköz bérlésére van lehetőség.

Nea Moudania, Kallithea, Sani
Kallithea a Kasszandra félsziget keleti oldalán a Toroneos öbölben, míg N. Moudania, Sani a földnyelv nyugati oldalán a Thermaikos öbölben találhatóak meg. A kalli thea szó szerint szép kilátást jelent, mivel tiszta időben látni lehet a tőle keletre lévő Sithonia félszigetet és mivel városka egy dombtetőre épült, on­nan igazán lélegzetelállító kilátás nyílik az Égei tengerre. Sani csinos yacht kikötője, elegáns szállodái azonnal leveszik a lábáról az idelátogatókat, sokrétű szórakozási lehetőségek közül kiemelkedő a nemzetközi hírű Sani Fesztivál, ahol világhírességek lépnek fel a nyár folyamán. Fehér homokos, néhol aprókavicsos, viszont lassan mélyülő tengerpartok miatt a kis gyerekekkel érkezőknek is szívesen ajánljuk. Számos vidékies, partközeli görög tavernát, színvonalas éjszakai bárokat, pubokat találhat az idelátogató, de a vízi sportok kedvelői sem fognak unatkozni. Amennyiben csöndre és nyugalomra vágyunk, békés, eldugott rejtekhelyekből sincs hiány. Erre az üdülőhelyre repülővel és egyénileg tudnak eljutni kedves utasaink.


Az ár tartalmazza: szállást 7 éjszakára,  a megadott ellátást , magyar nyelvű idegenvezetőt a helyszínen. Az árak nem tartalmazzák:  az útlemondási biztosítást (a teljes részvételi díj 1,5 %-a), a foglalási díjat (1.500 Ft/fő) valamint igény esetén BBP biztosítás köthető.      

Hívjon most!  +36303770509

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderálás után jelennek meg.