2013. július 4., csütörtök

Az Airbusz A380 nyomában

Gyárlátogatás Toulouse-ban

IX.27-29. (3nap/2 éj)

UTAZÁS AZ ALITALIA JÁRATAIVAL

Hotel***, reggelivel

149.900 Ft/fő
TOVÁBBI RÉSZLETEK:

Az Airbus A380 nyomában az IBUSSZAL 2

Ismerkedjenek meg Önök is a legmodernebb gépcsodával, és a bájos dél-franciaországi Toulouse-zal, amely a repülőgépgyártás európai zászlóvivőjének, az Airbus gyárnak a központja!

Az Airbus A380 nyomában az IBUSSZAL
PROGRAMTERVEZET 

IX.27. Elutazás Budapestről az Alitalia  menetrend szerinti járatával római átszállással Toulouse-ba, érkezést követően transzfer a szálláshelyre.

Az Airbus A380 nyomában az IBUSSZAL 1IX.28.
Reggeli, délelőtt vezetett látogatás az Airbus gyár Jean Luc  Lagardere központjába, amelyet kizárólag az Airbus A380-nak építettek, több mint 50 hektáros területen. Egyötödét az összefoglaló csarnok foglalja el. A túra során a repülőgépgyártás legmodernebb példányának minden titkát megismerhetik. Bevezetésként megismerkedhetnek az Airbus 380 project részleteivel,  az első kereskedelmi kampánnyal, az első  és a tesztrepülések körülményeivel. Ezt követően egy, a gépbe épített kilátóplatformról áttekinthetik az egész területet, megismerkedhetnek a termelés és az  összeszerelés  folyamatával. Végül egyedülálló módon, a repülő  egy 16 m hosszú makett-részletén tanulmányozhatják a belső berendezését a gépnek. A látogatás végeztével a  látogató központhoz tartozó üzletben számtalan repüléshez tartozó tárggyal gazdagíthatják gyűjteményüket az érdeklődők
( különösen a repülőmodellezők figyelmébe ajánljuk ezt a programpontot, de emellett még számtalan csecsebecse begyűjthető a ruhadaraboktól az írószerekig….)

Délután gyalogos és buszos városnézés helyi idegenvezető kiséretében Toulouse-ban, a Garonne folyó partján fekvő meleg éghajlatú, tiszta városkában. A repülőgépgyártás mellett híres az 1229-ben alapított egyeteméről és szépművészeti múzeumáról is ez a templomokkal, kertekkel teli dél-franciaországi település.

IX.29.

Reggeli a szállodában, szabad program Toulouse-ban vagy részvétel az általunk ajánlott  fakultatív kiránduláson.

Fakultatív kirándulás autóbusszal az Unesco Világörökség részét képező Albi –ba, mely elsősorban a Szt. Cecil katedrálisról híres. Szt. Cecil KataedrálisEltérően a többi francia katedrálistól teljes egészében téglából emelték, és az 1282-ből származó templom külalakja és tornya is egyedi az országban.

Szabadidőben felkereshető a város másik nevezetessége a Toulouse-Lautrec Múzeum, mely az impozáns  Barbie Palotában kapott otthont. A festőt, aki egy arisztokrata család gyermeke volt ebben a városkában érte az a baleset, melynek következtében élete végéig megnyomorodott, a korábbi püspöki székházban festményeinek legnagyobb gyűjteményét őrzik.
( Belépő a helyszínen fizetendő.)

Hazautazás az esti órákban római átszállással az Alitalia járataival.
UTAZÁS IDŐPONTJA:2013. szept.27-29.*
UTAZÁS:az Alitalia menetrendszerinti járataival
Szept.27. 
Budapestről indul az AZ-479-es járat        12.05-kor /érkezés Rómába    13.50-kor
Továbbutazás az AZ-366-os járattal 15.40-kor /érkezés Toulouse-ba    17.35-kor
Szept.29.
Toulouse-ból indul az AZ-367-es járat  18.20-kor /érkezés Rómába    20.05-kor
Továbbutazás az AZ 476-os járattal     22.00-kor /érkezés Budapestre    23.40-kor
ELHELYEZÉS:Toulouse , 3*-os szálloda
ELLÁTÁS:reggeli

RÉSZVÉTELI DÍJ:
2-ágyas szobában:149.900 Ft/fő
Repülőtéri illeték:29.900 Ft/fő
Egyágyas felár:16.900 Ft/fő
Fakultatív kirándulás (min.15 fő):23.500 Ft/fő
Lemondási biztosítás:2 %
Foglalási díj:1.500 Ft/fő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderálás után jelennek meg.